DOLAR 32,5765 % 0.01
EURO 34,9209 % 0.08
GRAM ALTIN 2.424,95 % -0,21
ÇEYREK A. 3.964,79 % -0,21
BITCOIN 66.762,00 -0.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Google News

TMMOB ŞUBE BAŞKANI ER: “FESTİVALLER MİMARLIĞIN GÜNDEME GELMESİNİ SAĞLAYACAK”

Son Güncelleme :

03 Ekim 2022 - 14:30

/ 75 views kez okundu.
TMMOB ŞUBE BAŞKANI ER: “FESTİVALLER MİMARLIĞIN GÜNDEME GELMESİNİ SAĞLAYACAK”

TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, meslektaşlarını Kayseri Mimarlık Festivaline davet etti.

TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, 3 Ekim Dünya Mimarlık günü dolayısı ile açıklamada bulundu. Bütün meslektaşlarını Kayseri Mimarlık Festivaline davet eden Er, “Şehrimizde dört üniversitede mimarlık fakültesi ve kentimizin farklı yerlerinde farklı zamanlardan kalmış, mimari mirasımızın olduğu düşünüldüğünde ‘Kayseri Mimarlık Festivali’ isminin üretkenliklere gebe olacağı aşikardır” diye konuştu.

Mimari mirasın fazla olduğu Kayseri’de bu festivalin üretkenliğe gebe olduğunu söyleyen Er; “1985 yılından bu yana uluslararası mimarlar birliği tarafından her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü, dünya mimarlık günü olarak kutlanmaktadır. 3 Ekim 2022 mimarlık günümüzün bu yılki teması, ‘esenlik için mimarlık’ olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda bu yıl, sağlık için tasarım yılı ilan edilmiştir. Bilindiği üzere sağlık, kişinin yalnızca hastalık ve sakatlığının olmayışı değil, fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir esenlik halidir. Dolayısıyla yer yüzünde yaşayan her bir birey hiçbir ayrım yapılmaksızın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Yapılı çevrenin, onu deneyimleyen insanların, sağlığın üzerinde bir etkisi olduğu akılda tutularak sağlık ve esenlik için tasarım anlayışı dünya mimarlık gününde vurgulanacak ve gösterilecek her projede, her uygulamada ve her ölçekte temel bir bileşen olacaktır. Mimarlar Odası Kayseri Şubesi olarak biz de tasarımın tüm bileşenlerini düşünerek bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Kayseri Mimarlık Festivalini düzenledik. Değişen, dönüşen dünyada mimarlığın farklı yöntemlerle de kendini var edebileceği fikri, atölyeler, çalıştaylar ve söyleşilerle meslektaşlarımızda yeni ufuklar açacaktır. Şehrimizde dört üniversitede mimarlık fakültesi ve kentimizin farklı yerlerinde farklı zamanlardan kalmış, mimari mirasımızın olduğu düşünüldüğünde ‘Kayseri Mimarlık Festivali’ isminin üretkenliklere gebe olacağı aşikardır” dedi.

“FESTİVALLER MİMARLIĞIN GÜNDEME GELMESİNİ SAĞLAYACAK”

Bu tür festivallerin, mimarlık mesleğinin gündeme gelmesini sağlayacağını belirten Er; “Kayserimizin mimari dinamiklerini harekete geçirip, canlı tutmayı planladığımız festivallerin her yıl gelişerek, mimarlık ortamına sunulması en büyük hedeflerimizdendir. Festivallerin mesleğimizdeki bir çok yönlü gelişmelere, oda, akademi, kamu, serbest piyasa gibi çok sesli alanlar oluşturacak olması, yerelden ulusala daha çok mimarlığın gündeme gelmesini sağlayacaktır. Türkiye’de mimarlar odası olarak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli, güvenli bir kentsel gelecek için üstlendiği önemli rolü ve ortak geleceğimiz açısından yaşamsal değeri kamuoyuyla bir kez daha paylaşırken tüm üyelerimizin gününü kutluyorum. Üyelerimizi ve basın mensuplarını Kayseri Mimarlık Festivali etkinliklerine davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.