DOLAR 32,4910 % -0.18
EURO 34,9520 % 0.32
GRAM ALTIN 2.436,80 % 0,56
ÇEYREK A. 3.984,17 % 0,56
BITCOIN 64.603,73 -0.251
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Google News

AKADEMİK GİRİŞİMCİLİKTE ERCİYES TEKNOPARK ZİRVEDE

Son Güncelleme :

14 Ocak 2022 - 8:54

/ 105 views kez okundu.
AKADEMİK GİRİŞİMCİLİKTE ERCİYES TEKNOPARK ZİRVEDE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Akademik Girişimlerin Değerlendirilmesi” başlıklı raporda, Erciyes Teknopark bugüne kadar toplam 151 akademik girişime ev sahipliği yaparak bu alanda zirvede yer aldı.

Teknoloji geliştirme bölgelerinde, girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sunacağı düşünülen akademik girişimcilik 4691 sayılı kanun nezdinde desteklenmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu alanda en kapsamlı değerlendirme olan “Akademik Girişimciliğin Değerlendirilmesi” başlıklı raporunu açıkladı. Rapora göre Erciyes Teknopark, genel sıralamada tüm teknoloji geliştirme bölgeleri arasında 1. sırada yer aldı.

2021 Yılı Performans Endeksinde 89 teknopark arasında 7’nci sırada yer alan Erciyes Teknopark’ın başarısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Teknopark’ın, Araştırma Üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi akademisyenlerinin ve şehrin diğer üniversitelerinin akademik birikimlerini girişimciliğe dönüştürdüğü bir yer olduğunu vurguladı.

Akademik girişimciliğin çok önemli olduğunu belirten Çalış, “Bilgiye ve araştırmaya muhtaç yeni nesil teknolojilerin gelişimi için son derece önem arz etmektedir. Biz her akademik çalışmanın bu bakımdan değerini ve önemini kavramış bulunuyoruz. Bilimsel bilgiyi ticarileştirip katma değerli ürün ve teknolojilere dönüştürmek adına Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark birlikte önemli projeleri hayata geçirmektedir.” dedi.

Erciyes Teknopark bünyesinde bugüne kadar 151 teknoloji tabanlı Akademisyen firmanın faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Rektör Çalış, “Erciyes Teknopark’ta yer alan bu firmalarda 700’den fazla nitelikli personel çalışmakta ve 168 kadar Ar-Ge projesi aktif olarak yürütülmektedir. Kurulduğu günden bugüne kadar akademik girişim kökenli firmalarda toplamda 579 Ar-Ge Projesi ve 130 milyon lirayı aşan Ar-Ge cirosuna ulaşılmıştır. Ayrıca 10 milyon dolardan fazla ihracat bu firmalar sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlamıştır.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.